może się przyda
Woda
Na pustym żołądku, przechodzi bezpośrednio do jelit.
Owoce
Soki owocowe – od 15 do 20 minut.
Owoce melonowate – co najmniej 20 min.
Pomarańcze, grejpfruty, winogrona – 30 min.
Jabłka, gruszki, brzoskwinie, wiśnie – 40 min.
Warzywa
Buliony warzywne, rosoły – od 15 do 20 minut
Sałatki – od 20 do 30minut
Surowe warzywa – 30min.
Gotowane warzywa (większość) – 40min.
Kukurydza, ziemniaki, słodkie ziemniaki – 60 minut
Zboża i nasiona
Zboża: Brązowy ryż, proso, gryka, kukurydziane, owies – 90 minut
Rośliny strączkowe i fasola, soczewica, ciecierzyca, groch – 90 minut
Nasiona soi – około 2 godziny
Nasiona słonecznika, dyni, sezamu – około 2 godziny
Orzechy, migdały, orzechy laskowe, orzeszki ziemne (surowe), orzechy włoskie, – od 2,5 do 3 godzin
Produkty mleczne
Odtłuszczone mleko, twaróg, serek wiejski, chudy serek – 1 godzina
Pełnotłusty serek wiejski – 2 godziny
Pełnotłusty twardy ser – 4 godziny
Pokarm zwierzęcy (gotowany lub podgrzany)
Żółtko jajka – 30 minut
Całe jajko – 45 minut
Ryby – dorsz, flądra, owoce morza – 30 minut
Ryby – łosoś, pstrąg, śledź (bardziej tłuste ryby) – 45 minut
Kurczak – 1,5 godziny (bez skórki)
Wołowina, cielęcina – 3 godziny
Wieprzowina – 4 godziny
czas trawienia pokarmów
Rozpoczęty przez
meinecoon
, środa, 27 listopada 2013 - 12:58
...
...
#2
Guest__*
Napisano pon, 14 lip 2014 - 11:32
dziekujemy za informacje ale pewnie ten czas pewnie jest zroznicowany:)
-- 3 wrz 2014, o 08:15 --
krótszy niż 2 godziny:
200 g wody gazowanej
200 g wody niegazowanej
200 g kawy bez cukru
200 g kakao
200 g piwa
200 g wina
200 g rosołu bez wkładki
200 g mleka
100 g jajek na miękko
2-3 godziny:
500 g mleka gotowanego
500 g wody
500 g piwa
250 g móżdżku cielęcego
200 g kawy ze śmietanką
200 g kakao z mlekiem
200 g ryby gotowanej
150 g kalafiora got.
150 g szparagów got.
150 g smażonych ziemniaków
150 g kompotu wiśniowego
100 g jajka surowego, na twardo lub jajecznicy
100 g kiełbasy woł.
70 g chleba pszen.
70 g sucharów
3-4 godziny:
250 g nóżek cielęcych got.
250 g kurczaka got.
200 g minogi w occie
200 g ryby wędzonej
160 g szynki surowej lub gotowanej
150 g chleba razowego lub pszennego
150 g sałatki ziemniaczanej
150 g ryżu got.
150 g szpinaku got.
150 g sałatki ogórkowej
150 g jabłka
100 g pieczeni ciel.
100 g befsztyku tatarskiego
100 g pieczeni z polędwicy
70 g kawioru
4-5 godzin:
280 g kaczki pieczonej
50 g filetu woł. piecz.
50 g befsztyku smaż.
50 g ozoru woł. wędz.
50 g gęsi piecz.
200 g śledzia w occie
200 g grochu puree
100 g mięsa wędzonego.
5-6 godzin:
200 g mięsa wieprzowego ( schab, pieczeń)
7-8 godzin:
200 g tłuszczu (słonina, boczek)
-- 3 wrz 2014, o 08:15 --
krótszy niż 2 godziny:
200 g wody gazowanej
200 g wody niegazowanej
200 g kawy bez cukru
200 g kakao
200 g piwa
200 g wina
200 g rosołu bez wkładki
200 g mleka
100 g jajek na miękko
2-3 godziny:
500 g mleka gotowanego
500 g wody
500 g piwa
250 g móżdżku cielęcego
200 g kawy ze śmietanką
200 g kakao z mlekiem
200 g ryby gotowanej
150 g kalafiora got.
150 g szparagów got.
150 g smażonych ziemniaków
150 g kompotu wiśniowego
100 g jajka surowego, na twardo lub jajecznicy
100 g kiełbasy woł.
70 g chleba pszen.
70 g sucharów
3-4 godziny:
250 g nóżek cielęcych got.
250 g kurczaka got.
200 g minogi w occie
200 g ryby wędzonej
160 g szynki surowej lub gotowanej
150 g chleba razowego lub pszennego
150 g sałatki ziemniaczanej
150 g ryżu got.
150 g szpinaku got.
150 g sałatki ogórkowej
150 g jabłka
100 g pieczeni ciel.
100 g befsztyku tatarskiego
100 g pieczeni z polędwicy
70 g kawioru
4-5 godzin:
280 g kaczki pieczonej
50 g filetu woł. piecz.
50 g befsztyku smaż.
50 g ozoru woł. wędz.
50 g gęsi piecz.
200 g śledzia w occie
200 g grochu puree
100 g mięsa wędzonego.
5-6 godzin:
200 g mięsa wieprzowego ( schab, pieczeń)
7-8 godzin:
200 g tłuszczu (słonina, boczek)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych