Ja uwielbiam sushi, które ma dwa minusy - spore koszty przygotowania oraz czas, jaki trzeba poświęcić na przygotowanie.
Płaty alg morskich
ryż do sushi (w internecie można znaleźć mnóstwo informacji jak to dobrze ugotować)
serek philadelphia lub inny śmietankowy
sezam
łosoś surowy/wędzony
zielony ogórek
szczypiorek
awokado
Wszystko kroimy w cienkie plasterki i zwijamy w maki. Bardzo lubię ten zestaw. Jeśli tylko mam czas to robimy sobie z moją kobietą. Polecam.
Smacznego!
Ryby
Rozpoczęty przez
sabina
, sobota, 08 września 2007 - 15:20
...
...
#103
Napisano wto, 29 maj 2012 - 12:51
Ryba po mojemu na dziś
Ryba o czerwonym mięsie - łosoś lub pstrąg tęczowy
Pomidorki koktajlowe
Czosnek (potrzebny do pesto)
Czerwona papryka obrana ze skórki (obieraczką do ziemniaków da się to zrobić)
Bazylia lub pesto bazyliowe
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Bierzemy folię srebrną, smarujemy skórę ryby oliwką i kładziemy potem na folii - inaczej przywrze ryba i się porozwala przy wyjmowaniu na talerz, Rybę posypujemy solą, pieprzem, smarujemy rybą pesto bazyliowym (kupionym lub zrobionym własnoręcznie - polecam własnoręcznie robione bo smaczniejsze i wiemy co tam siedzi), układamy na wierchu pomidorki koktajlowe i cieniutkie plastry papryki. Zamykamy folię zostawiając kilka centymetrów powietrza nad rybą by nie zniszczyć "wzorku" z pesto i warzyw i by para wodna miała się gdzie zbierać... pieczemy około 15-18minut w 190-200 stopniach.
Ryba o czerwonym mięsie - łosoś lub pstrąg tęczowy
Pomidorki koktajlowe
Czosnek (potrzebny do pesto)
Czerwona papryka obrana ze skórki (obieraczką do ziemniaków da się to zrobić)
Bazylia lub pesto bazyliowe
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Bierzemy folię srebrną, smarujemy skórę ryby oliwką i kładziemy potem na folii - inaczej przywrze ryba i się porozwala przy wyjmowaniu na talerz, Rybę posypujemy solą, pieprzem, smarujemy rybą pesto bazyliowym (kupionym lub zrobionym własnoręcznie - polecam własnoręcznie robione bo smaczniejsze i wiemy co tam siedzi), układamy na wierchu pomidorki koktajlowe i cieniutkie plastry papryki. Zamykamy folię zostawiając kilka centymetrów powietrza nad rybą by nie zniszczyć "wzorku" z pesto i warzyw i by para wodna miała się gdzie zbierać... pieczemy około 15-18minut w 190-200 stopniach.
#104
Napisano nie, 02 wrz 2012 - 18:30
A ja tak uwielbiam ryby, a Wy mi tu piszecie, że tłuste, chyba popadnę w depresję
patinsonek nie przejmuj się - rybi tłuszcz to dobry tłuszcz, bo ma dużo omega-3 Nie każdy tłuszcz jest złem wcielonym, oleje roślinne, np. rzepakowy też mają w sobie duuużo dobrego (od witamin po antyoksydanty)
Jedz rybki na zdrowie!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych