w pniedzialek zapodam nowe przepisiki na placuszki z marchewki i paste z groszku zielonego jak sie robi no a moze poszukam swe notesiki tm mialem tez jak sie robi torciki warzywne samoski oraz pakore i kofte i takie tam....
Przepisy z mąki, kasz, ryżu i makaronu
Rozpoczęty przez
shashua
, sobota, 04 sierpnia 2007 - 15:59
...
...
#62
Napisano pią, 06 mar 2009 - 17:07
#63
Napisano pią, 20 mar 2009 - 18:06
Kopytka:
gotujesz ziemniaki,po ugotowaniu przepuszczasz przez praskę
dodajesz sól i jajko
w misce ziemniaki dzielisz na cztery części i do tej,sypiesz do tej czwartej części mąkę ziemniaczaną 3/4 tej części i mąkę pszenną 1/4 tej części
następnie wyrabiasz ciasto,robisz z niego wałeczki i kroisz pod skosem nożem
gotujesz we wrzącej osolonej wodzie,dwie minuty od wypłynięcia
Smacznego
gotujesz ziemniaki,po ugotowaniu przepuszczasz przez praskę
dodajesz sól i jajko
w misce ziemniaki dzielisz na cztery części i do tej,sypiesz do tej czwartej części mąkę ziemniaczaną 3/4 tej części i mąkę pszenną 1/4 tej części
następnie wyrabiasz ciasto,robisz z niego wałeczki i kroisz pod skosem nożem
gotujesz we wrzącej osolonej wodzie,dwie minuty od wypłynięcia
Smacznego
#64
Napisano pią, 28 sie 2009 - 10:56
placuchy z jabłkami Dorotki 21
•2 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
•2-3 łyżki cukru, 1 cukier waniliowy
•szczypta soli
•2 jajka
•400 g. kefiru
•3-4 jabłka
wykonanie:
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i sól wymieszać na sucho.
Wbić jajka, wlać kefir i dokładnie ubić mikserem.
Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki i wymieszać z ciastem.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor uważając żeby się nie przypaliły. Smacznego.
•2 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
•2-3 łyżki cukru, 1 cukier waniliowy
•szczypta soli
•2 jajka
•400 g. kefiru
•3-4 jabłka
wykonanie:
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i sól wymieszać na sucho.
Wbić jajka, wlać kefir i dokładnie ubić mikserem.
Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki i wymieszać z ciastem.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor uważając żeby się nie przypaliły. Smacznego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych