Skocz do zawartości

Zdjęcie

[porady] Sposób na 5 kg


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1
Daria84

Daria84

    Zawzi?ty dietowicz

  • Members
  • 99 postów
Witajcie !

Sprawdzony sposób na 5 kg !

Śniadanie

Miseczka płatków kukurydzianych z mlekiem + woda mineralna

II Śniadanie

jabłko + marchewka

Obiad

pieczona pierś kurczaka + brązowy ryż + sałatka z pomidora, ogórka, sałaty, rzodkiewki, oliwy + kawa zbożowa

Podwieczorek

jogurt naturalny z truskawkami

Kolacja

dwie kromki ciemnego pieczywa z chudym białym serem i pomidorkiem + szklanka zielonej herbaty

Zestaw ćwiczeń:

- brzuszki np codziennie rób 20 i co jeden dzień zwiększaj o 10
- przysiady (tak samo jak z brzuszkami)
- skakanka
- 8 godzin snu * spalamy całe 500 kcal !
- rower
- biegi świetne na nogi, brzuszek oraz na stracenie wielu kilogramów
- basen przynajmniej raz w tygodniu

Zapraszam do komentowania - ulepszenia jej... :chef:



...



...



#2
Diesel

Diesel

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 postów
Dobry poradnik! Chciałbym tylko dodać że na początku nie musicie wszystkiego robić. Np. mozecie podzielić sobie na 2 dni, w jeden skakanka,bieg,brzuszki a w drugi rower,przysiady, i w jakis dzien basen.

#3
sabia

sabia

    Zawzi?ty dietowicz

  • Members
  • 141 postów
Ja często na śniadanie jem naturalny jogurt z jagodami i mieszanką orzechów bo to świetny zestaw białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin i minerałów potrzebnych na zaczęcie dnia z pełną siłą energii.

#4
Markotna

Markotna

    Czytelnik/podgl?dacz

  • Members
  • 3 postów
Fajna dieta i ćwiczenia, nic skomplikowanego. Bo w sumie w każdej diecie i w ogóle odchudzaniu chodzi o to, aby być konsekwentnym i trzymać się swoich ustaleń. Bo nic nam nie da jeśli przez 3 dni będziemy oszczędnie jeść i dużo ćwiczyć, jak potem przez tydzień całkowicie o tym zapomnimy.

#5
doktorsmierc

doktorsmierc

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 postów
a co polecacie zamiast oleju? na czym przysmazyc piers z kurczaka ?
bo tak sie zastanawiam, najchetniej w ogole bym oleju nie dodawala do niczego no ale na czyms usmazyc trzeba.. ;-)

#6
doradca

doradca

    Administrator

  • Moderators
  • 226 postów
Jeśli chcesz uniknąć oleju to może dało by się na parze :) ? przecież nic się nie stanie jeśli ugotujemy pierś a nie usmażymy ? dziewczyny hmmm ?

#7
doktorsmierc

doktorsmierc

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 postów
szczerze powiem ze jeszcze nie probowalam tak przyrzadzic, ani nie jadlam, wiec nawet nie wiem jakie to w smaku :mrgreen:
a oliwa z oliwek ? moja znajoma natomiast po usmazeniu czegos odklada to na recznik papierowy i czeka az "ocieknie" z tłuszczu ;-)

#8
doradca

doradca

    Administrator

  • Moderators
  • 226 postów
A co powiesz na usmażenie w piekarniku? :-) nie wymaga oleju prawda ? :win:

#9
doktorsmierc

doktorsmierc

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 postów
a no nie, ale czy jest sens piec w piekarniku 1 kawałek ? :mrgreen:
gdy w miedzyczasie na patelni smazy sie 5 kotletów.. :-P

#10
doradca

doradca

    Administrator

  • Moderators
  • 226 postów

a no nie, ale czy jest sens piec w piekarniku 1 kawałek ? :mrgreen:
gdy w miedzyczasie na patelni smazy sie 5 kotletów.. :-P


hehe no racja racja...

poddaję się i stawiam jednak na gotowanie na parze :P

#11
doktorsmierc

doktorsmierc

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 postów
to chyba musze zakupić garnek specjalny :roll:

#12
sabia

sabia

    Zawzi?ty dietowicz

  • Members
  • 141 postów
ja jadłam jajecznicę na parze i powiem wam że bardzo smaczna, z tego co mi się wydaje kurczaka na parze też w domu gotowaliśmy i jak ktoś nie jest wielbicielem tłuszczu to nie powinien narzekać; poza tym zawsze możesz sobie zrobić rosół ale tutaj najlepsze są skrzydełka albo pałki xD

#13
doktorsmierc

doktorsmierc

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 postów
schabowego tez sie da na parze ? ;d

#14
szminka

szminka

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 postów

schabowego tez sie da na parze ? ;d


Oczywiście, że się da...

"Schab tłuczemy delikatnie młotkiem z jednej i drugiej strony. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i przyprawami i namaczamy w nich mięso. Odstawiamy do lodówki na 10-20 minut.

Otręby mieszamy z mąką i obtaczamy w nich mięso z jajka.

W tym czasie rozgrzewamy patelnie najlepiej z powłoką nie przywierającą typu teflon, rozcieramy łyżkę oliwy i smażymy przez chwilę kotlety z jednej i drugiej strony aby były rumiane.
Układamy podsmażone kotlety w garczku do gotowania na parze i parujemy je jakieś 20 min.( jeśli nie mamy garczka można wyłożyć jakiś garczek folią aluminiową podlać wodą i tak parować).

Takie kotlety na pewno nie są gorsze od tradycyjnych schabowych, ale są o wiele zdrowsze :-)

:strong:

#15
doktorsmierc

doktorsmierc

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 postów
kurcze bede musiala nauczyc sie gotowania na parze , szczerze nigdy nie robilam tego :mrgreen:

#16
doktorsmierc

doktorsmierc

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 postów
a apropo.. ponoc ze oliwa z oliwek jest mnije kaloryczna, ze stosuje sie ja na diecie ?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych