My ostatnio dostałyśmy od cioci słoik krojonych korniszonków.. Ale po prostu pyszne były.. takie chrupiące i delikatne..
Musi mi ciocia dać przepis, to wam tu wrzucę
DOMOWE PRZETWORY
Rozpoczęty przez
becia
, poniedziałek, 30 lipca 2007 - 12:16
...
...
#63
Napisano pią, 20 sie 2010 - 20:41
shas wariuje w kuchni z przetworami , więc ja wpadłam obmieśc tu pajeczyny żeby było gdzie wrzucac nowe przepisiki
#67
Napisano pon, 23 sie 2010 - 15:41
,zalezy mi na takim gęęęęstym
ja robie tak:
pomidory kroję w ćwiartki, wrzucam do garnka, podlewam delatnie odrobina wody, dosłownie aby dno zakryc i rozgotowuje powoli, nastepnie przecieram przez sitko takie zwykłe kulka i ponownie na wolniutkim ogniu gotuję tak aby woda z pomidorów odparowała i zgestniał
znajoma robi tak samo tylko mieli przez maszynkę i wtedy jest ze skórkami choc ich nie widac
#68
Napisano pon, 23 sie 2010 - 19:42
#69
Napisano pon, 23 sie 2010 - 20:43
ma ktoś przepis na paprykę taką konserwową
na pierwszej stronie shas pisała
#71
Napisano wto, 24 sie 2010 - 10:46
a pasteryzujesz?
tak, jak w małych słoiczkach to ok, 10 minutek
#73
Napisano wto, 24 sie 2010 - 15:21
beciu dzieki a przeglądałam te wszystkie przepisy ale jakś mi umkneło
Anusiak ciekawie brzmi musze poszperać po internecie
Anusiak ciekawie brzmi musze poszperać po internecie
#74
Napisano wto, 24 sie 2010 - 20:46
a ja będę robić konfiturę z cytryn bo znalazłam przepisa fajnego.
a to ja poprosze tą nowośc
#76
Napisano sob, 23 lip 2011 - 15:42
Anusiak -prosze bardzo wstawiam przepisik
SAŁATKA Z CUKINI
3 kg cukini małej pokroić w plastry
3 szt papryki czerwonej pokroić w paski
1 ząbek czosnku - drobno pokroić
4 cebule średnie pokroić w piórka
2 łyżki gorczycy
ZALEWA
3 szklanki cykru
2 szklanki octu 10 %
1 szklanka wody
2 płaskie łyżki soli
1 przyprawa kurkuma
zagotować i ostudzić.
wszystko wymieszać , zalać zalewą i odstawić na 12 godzin.
Poprzekładać do słoików i pasteryzować 10 minut.
SMACZNEGO
SAŁATKA Z CUKINI
3 kg cukini małej pokroić w plastry
3 szt papryki czerwonej pokroić w paski
1 ząbek czosnku - drobno pokroić
4 cebule średnie pokroić w piórka
2 łyżki gorczycy
ZALEWA
3 szklanki cykru
2 szklanki octu 10 %
1 szklanka wody
2 płaskie łyżki soli
1 przyprawa kurkuma
zagotować i ostudzić.
wszystko wymieszać , zalać zalewą i odstawić na 12 godzin.
Poprzekładać do słoików i pasteryzować 10 minut.
SMACZNEGO
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych