To ja też głupkowata jestem bo też pojęcia nie mam
Piersi z kurczaka na różne sposoby
Rozpoczęty przez
Statira
, wtorek, 18 marca 2008 - 21:03
...
...
#42
Napisano wto, 18 sie 2009 - 21:28
sama nie wiem czy on za rzadki nie wyjdzie-pół litra płynu czy to się zagęśći przy miksowaniu dostatecznie?
tak ,inaczej pewnie za mocno sie spali albo co..a w kąpieli nie wyschnie za mocno-ciekawa jestem efektu...tylko mnie by piersi na to szkoda było-może inna część kury( Agi za dużej nie mam na myśli ) też by mogła być ... jak myślisz?czy 6w ten sposób ma się piec
#43
Napisano śro, 19 sie 2009 - 00:51
tak ,inaczej pewnie za mocno sie spali albo co..a w kąpieli nie wyschnie za mocno-ciekawa jestem efektu...tylko mnie by piersi na to szkoda było-może inna część kury( Agi za dużej nie mam na myśli ) też by mogła być ... jak myślisz?
Pewnie - za tłusty by wyszedł ten pasztet
#44
Napisano śro, 19 sie 2009 - 10:46
za rzadki nie wyjdzie-pół litra płynu
a czemu pół litra ja widzę 200ml, smietanki tylko :myśli1:
#46
Napisano wto, 01 wrz 2009 - 17:20
Przepis na pastę o której wspominałam
Makaron szpinakowy i zwykły gotujemy, odcedzamy i dolewamy 3łyżki śmietany by nie był suchy.
Gotujemy 3-4kurczakowe pałki w doprawionej vegetą wodzie, obieramy po ugotowaniu ze skórki, kroimy na małe kawałki. 6-8pieczarek obieramy, kroimy na małe kawałki i przesmażamy, dodajemy pokrojonego kurczaka, mieszamy, dodajemy śmietany (lub pół na pół z jogurtem) dodajemy sól czosnkową, pieprz i podduszamy z 5 minut - dolewamy kolejną porcję śmietamy (lub naszej mieszanki) i dodajemy "sos" 80% pozostałe 20% sosu nakładamy jak danie jest już na talerzu i posypujemy pietruszką zieloną posiekaną
Zajadamy ze smakiem
Makaron szpinakowy i zwykły gotujemy, odcedzamy i dolewamy 3łyżki śmietany by nie był suchy.
Gotujemy 3-4kurczakowe pałki w doprawionej vegetą wodzie, obieramy po ugotowaniu ze skórki, kroimy na małe kawałki. 6-8pieczarek obieramy, kroimy na małe kawałki i przesmażamy, dodajemy pokrojonego kurczaka, mieszamy, dodajemy śmietany (lub pół na pół z jogurtem) dodajemy sól czosnkową, pieprz i podduszamy z 5 minut - dolewamy kolejną porcję śmietamy (lub naszej mieszanki) i dodajemy "sos" 80% pozostałe 20% sosu nakładamy jak danie jest już na talerzu i posypujemy pietruszką zieloną posiekaną
Zajadamy ze smakiem
#47
Napisano nie, 10 sty 2010 - 13:02
To danie jest odpowiednie dla niemalże wszystkich odcuhdzających się, również dla fazy 1 w diecie South Beach.
Kurczak w marynacie cytrynowej z warzywami
Skladnik i przygotowanie:
marynatę tworzymy poprzez połączenie kilku łyżek oliwy z oliwek, na każdą łyżkę oliwy powinno przypadać 2-3 łyżki soku cytrynowego, dodajemy sól, pieprz, ja lubię też dodać moją ulubiną mieszankę przypraw "Kurczak Złocisty" Kamisu, a także odrobinę kolendry, najlepiej świeżej i zmielonej. Namaczamy w tym kurczaka i pozostawiamy na min. 20 minut.
Warzywa: bakłażana (oberżynę) kroimy na cienkie lastry, ok 1cm grubości, cukinię w plasterki jak byśmy kroilły ogórka na mizerię. Można również użyć kolorowej papryki. Posypuję je solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą (opcjonalna), a także wcześniej wspomnianą przyprawą złocistą i całość łącznie z mięsem wstawiam do piekarnika na czas bliżej nieokreślony, ale pilnując co 5-10 minut.
Jeśli mięsko okaże się za suche, z racji pieczenia/grillowania można zrobić sos tzatziki lub podać zwykły jogurt naturalny w osobnym pojemniczku.
Kurczak w marynacie cytrynowej z warzywami
Skladnik i przygotowanie:
marynatę tworzymy poprzez połączenie kilku łyżek oliwy z oliwek, na każdą łyżkę oliwy powinno przypadać 2-3 łyżki soku cytrynowego, dodajemy sól, pieprz, ja lubię też dodać moją ulubiną mieszankę przypraw "Kurczak Złocisty" Kamisu, a także odrobinę kolendry, najlepiej świeżej i zmielonej. Namaczamy w tym kurczaka i pozostawiamy na min. 20 minut.
Warzywa: bakłażana (oberżynę) kroimy na cienkie lastry, ok 1cm grubości, cukinię w plasterki jak byśmy kroilły ogórka na mizerię. Można również użyć kolorowej papryki. Posypuję je solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą (opcjonalna), a także wcześniej wspomnianą przyprawą złocistą i całość łącznie z mięsem wstawiam do piekarnika na czas bliżej nieokreślony, ale pilnując co 5-10 minut.
Jeśli mięsko okaże się za suche, z racji pieczenia/grillowania można zrobić sos tzatziki lub podać zwykły jogurt naturalny w osobnym pojemniczku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych