ja bym pożarła te bułeczki ale póki co na pewno ich nie zrobie bo bym sie nie oparła i zjadła chyba wszytskie
małe co nieco
Rozpoczęty przez
becia
, poniedziałek, 05 marca 2007 - 21:03
#241
Napisano nie, 07 wrz 2008 - 21:14
...
...
#242
Napisano nie, 21 wrz 2008 - 16:52
SEROWA ROLADA
40dag,sera żółtego
25dag.pieczarek
2 jajka ugotowane na twardo
10dag.serka topionego
ogórek konserwowy lub kiszony
papryka w proszku
pietruszka,sól,pieprz
do gotującej wody włożyć ser zamkniety szczelnie w woreczku foliowym,podgrzewać na wolnym ogniu.
pieczarki podsmażyć dodać serek topiony,posiekane jajka,ogórek, pitruszkę i doprawić.
płynny ser wyjąć z wody,rozwałkować na prostokat,posmarować farszem, zwinąć, owinąć szczelnie folią spozywczą i do lodówki
schłodzona roladę kroimy w plastry
farsz można modyfikować, np, dodać paprykę , według uznania
40dag,sera żółtego
25dag.pieczarek
2 jajka ugotowane na twardo
10dag.serka topionego
ogórek konserwowy lub kiszony
papryka w proszku
pietruszka,sól,pieprz
do gotującej wody włożyć ser zamkniety szczelnie w woreczku foliowym,podgrzewać na wolnym ogniu.
pieczarki podsmażyć dodać serek topiony,posiekane jajka,ogórek, pitruszkę i doprawić.
płynny ser wyjąć z wody,rozwałkować na prostokat,posmarować farszem, zwinąć, owinąć szczelnie folią spozywczą i do lodówki
schłodzona roladę kroimy w plastry
farsz można modyfikować, np, dodać paprykę , według uznania
#243
Napisano nie, 21 wrz 2008 - 16:54
becia, moja mam też robi tą rolade musze kiedys sama spróbować
#244
Napisano pon, 22 wrz 2008 - 18:53
no to skoro tak was wzięło na jajka dzisiaj to dorzucam swój przepis
JAJKA Z TUŃCZYKIEM
6jaj ugotowanych na twardo
1p.tuńczyka w sosie własnym
3łyzki majonezu
1łyzka chrzanu
2łyzki posiekanej pietruszki
sól.rzodkiewka,pomidor,ogórek
jajka przekroić i wyciągnąć żółtka, utrzeć je z 1 łyzką majonezui rozdrobnionym tuńczykiem i chrzanem,posolić do smaku.Połówki jajek wypełnić masą , z reszty majonezu i pietruszki mozna zrobić sos i rozsmarować na dnie salaterki poukładać jajka i udekorować rzodkiewką ,pomidorem lub ogórkiem
ja nie daję sosu na dno tylko każą na każą połówkę jajka daję maleńki kleksik majonezu posypuje zielonum i utukam do dekoracji na przemian ćwiarteczki wazrywek, wygląa i smakuję świetnie
JAJKA Z TUŃCZYKIEM
6jaj ugotowanych na twardo
1p.tuńczyka w sosie własnym
3łyzki majonezu
1łyzka chrzanu
2łyzki posiekanej pietruszki
sól.rzodkiewka,pomidor,ogórek
jajka przekroić i wyciągnąć żółtka, utrzeć je z 1 łyzką majonezui rozdrobnionym tuńczykiem i chrzanem,posolić do smaku.Połówki jajek wypełnić masą , z reszty majonezu i pietruszki mozna zrobić sos i rozsmarować na dnie salaterki poukładać jajka i udekorować rzodkiewką ,pomidorem lub ogórkiem
ja nie daję sosu na dno tylko każą na każą połówkę jajka daję maleńki kleksik majonezu posypuje zielonum i utukam do dekoracji na przemian ćwiarteczki wazrywek, wygląa i smakuję świetnie
#246
Napisano wto, 23 wrz 2008 - 20:11
becia, no i przez Ciebie moja klawiatura zaśliniona
wcale sie nie dziwię bo sa naprawdę pyszne
#247
Napisano pon, 18 sty 2010 - 19:24
A ja mam propozycję na sniadanko wiem ,że niektóre dziewczyny wcinają otręby z jogurtem a ja mam lepszą i smaczniejszą propozycję
-1łyżka otrąb pszennych
-3łyzki otrąb owsiannych
-1jajko
-1łyżka serka homo
wszystko mieszamy i smażymy na odrobinie oliwy smakuje pysznie można zjeśc z resztą serka
Ale te same placki upiekłam w piekarniku a ,,że nie miałam serka włożyłam łyżkę kefiru żurawinowego i wyszły pyszne ciasteczka także zamiast serka można dodać jogurt owocowy czy co kto ma pod ręką
Smacznego
-1łyżka otrąb pszennych
-3łyzki otrąb owsiannych
-1jajko
-1łyżka serka homo
wszystko mieszamy i smażymy na odrobinie oliwy smakuje pysznie można zjeśc z resztą serka
Ale te same placki upiekłam w piekarniku a ,,że nie miałam serka włożyłam łyżkę kefiru żurawinowego i wyszły pyszne ciasteczka także zamiast serka można dodać jogurt owocowy czy co kto ma pod ręką
Smacznego
#248
Napisano sob, 23 sty 2010 - 12:05
a ja mam coś jak mnie dopadnie wielka ochota na deser:
biorę trochę jabłek, obieram, przekrajam na pół i pozbywam się ogryzków, mielę na mus przy pomocy takiej maszynki /moja mama lubi mniej zmielone -to już wg uznania /, przekładam mus do miseczki i wkruszam 1 biszkopt lub 1 herbatnik. Mi smakuje najlepiej na zimno, jak już troche "odstoi" i jabłka ciemnieją.
..Można chyba w sklepie kupić gotowe jabłka starte i wtedy dodać tylko okruszki
Dość prymitywny ale baaardzo smaczny deser
biorę trochę jabłek, obieram, przekrajam na pół i pozbywam się ogryzków, mielę na mus przy pomocy takiej maszynki /moja mama lubi mniej zmielone -to już wg uznania /, przekładam mus do miseczki i wkruszam 1 biszkopt lub 1 herbatnik. Mi smakuje najlepiej na zimno, jak już troche "odstoi" i jabłka ciemnieją.
..Można chyba w sklepie kupić gotowe jabłka starte i wtedy dodać tylko okruszki
Dość prymitywny ale baaardzo smaczny deser
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych