tak sobie pomyslałam,że o tej diecie coraz częsciej sie mówi a i ja ja zaczęłam , ale mam problem z posiłkami , więc może wrzuci ktoś przepisiki jakieś
Ja jak narazie wykombinowałam ala sałatke :->
2 jajka w kostke+ 100gr,piersi z kurczaka+ 2 zabki czosnku+ łyzka jogurtu
jest całkiem,całkiem zjadliwa, zawsze to jakies urozmaicenie :gotuję:
przepisy diety protal
Rozpoczęty przez
becia
, sobota, 08 maja 2010 - 09:25
#1
Napisano sob, 08 maj 2010 - 09:25
...
...
#2
Napisano sob, 08 maj 2010 - 09:28
tuńczyk w sosie własnym
jajka gotowane na twardo
ogórek korniszon
można dodać troszkę musztardy nada wyrazu
wszystko pokroić wymieszać
smacznego
filety śledziowe matyjas namoczyć najlepiej w mleku
jajka na twardo
ogórek korniszon
cebulka
jogurt naturalny
pokroić wymieszać smacznego
[link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=845355a009bbbe88c.png[/image][/link]
#3
Napisano sob, 08 maj 2010 - 09:57
ogórek korniszon
zastanawiam się z tym ogórkiem czy w pierwszej fazie mozna :myśli1: bo własnie gdzies czytałam,że tak, ale z drugiej strony to przeciez warzywo :myśli1: więc chyba dopiero w drugiej
a i jeszce pytanie o sledzie bo o rybach czytałam, ale czy sledzia tez mozna
Może to głupie,ale dopiero rozgryzam ta dietę, więc sie uczę, a nie chciała bym zrobic cos nie tak
kaska0404, dzieki
#4
Napisano sob, 08 maj 2010 - 10:12
becia, ja czytałam że korniszona można jako dodatek
czyli po prostu niedużo no i niecodziennie
a śledź to ryba
ja czytałam o tej diecie i byłam aż 4 dni chyba
ale moja bratowa korzystała z dietki
więc troszkę mi mówiła
czyli po prostu niedużo no i niecodziennie
a śledź to ryba
ja czytałam o tej diecie i byłam aż 4 dni chyba
ale moja bratowa korzystała z dietki
więc troszkę mi mówiła
[link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=845355a009bbbe88c.png[/image][/link]
#5
Napisano czw, 27 maj 2010 - 13:31
KOTLECIKI GYROS
-1 pierś
-2 białka
-2płaskie łyżeczki przyprawy gyros lub kebab
-3łyżki otrąb pszennych
Pierś pokroić w drobną kostkę przyprawić i dodać otręby (ja zawsze robię to wcześniej żeby się przegryzło ).Białka ubić na sztywno wymieszać wszystko razem.Na patelnię wlewamy wody tak by przykryła dno wykładamy mase łyzką przykryć pokrywką i tak niby smażymy z obu stron.
W smaku super
albo tak sobie też robię
-pierś
-pomidor
-pół cebuli
-jajko
Pierś kroję w kosteczkę wbijam jajko pomidor w kostę i cebllkę w talarki.Doprawiam gyrosikiem i zapiekam ok 30min.Naprawdę rewelacja
-1 pierś
-2 białka
-2płaskie łyżeczki przyprawy gyros lub kebab
-3łyżki otrąb pszennych
Pierś pokroić w drobną kostkę przyprawić i dodać otręby (ja zawsze robię to wcześniej żeby się przegryzło ).Białka ubić na sztywno wymieszać wszystko razem.Na patelnię wlewamy wody tak by przykryła dno wykładamy mase łyzką przykryć pokrywką i tak niby smażymy z obu stron.
W smaku super
albo tak sobie też robię
-pierś
-pomidor
-pół cebuli
-jajko
Pierś kroję w kosteczkę wbijam jajko pomidor w kostę i cebllkę w talarki.Doprawiam gyrosikiem i zapiekam ok 30min.Naprawdę rewelacja
#8
Napisano pią, 28 maj 2010 - 13:23
Osobiście eksperymentowałem z cycem , i wypracowałem sobie 2 metody ...
1 sposób
1-2 cycki
jajko
szczypta soli (jednak)
trochę czosnku granulowanego do smaku
sporo przyprawy prowansalskiej
wszystko miksowałem w miarę drobno, potem formowanie małych płaskich kulek i na grillu elektrycznym, albo w piekarniku wysmażyć
2 sposób
1 pierś indycza
kroiłem na plastry jak najcieńsze,
dalej każdy plaster układałem w szklanym naczyniu i posypywałem przyprawami , wszelkimi typu pieprz ziołowy, bazylia, oregano czosnek , niemal bez soli i tak trzymałem przykryte 2-3 godz.
potem smażenie na grillu
ostatnio kupiłem chyba w Lidlu , marynatę do miesa w płynie, wtedy nie trzeba nic więcej dodawać
Płaty zgrillowane , trzymałem w lodówce w folii alum. i zabierałem do pracy 2-3 szt zamiast kanapek , Na zimno też są dobre
1 sposób
1-2 cycki
jajko
szczypta soli (jednak)
trochę czosnku granulowanego do smaku
sporo przyprawy prowansalskiej
wszystko miksowałem w miarę drobno, potem formowanie małych płaskich kulek i na grillu elektrycznym, albo w piekarniku wysmażyć
2 sposób
1 pierś indycza
kroiłem na plastry jak najcieńsze,
dalej każdy plaster układałem w szklanym naczyniu i posypywałem przyprawami , wszelkimi typu pieprz ziołowy, bazylia, oregano czosnek , niemal bez soli i tak trzymałem przykryte 2-3 godz.
potem smażenie na grillu
ostatnio kupiłem chyba w Lidlu , marynatę do miesa w płynie, wtedy nie trzeba nic więcej dodawać
Płaty zgrillowane , trzymałem w lodówce w folii alum. i zabierałem do pracy 2-3 szt zamiast kanapek , Na zimno też są dobre
#10
Napisano pią, 02 lip 2010 - 22:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych