"Szlachetne zdrowie, Nikt się nie dowie, Jako smakujesz, Aż się zepsujesz".
To święte słowa!
Każdy wie, że należy jeść to, co podstawowe i ważne dla naszego organizmu, bo nasze ciało potrzebuje podstawowych składników odżywczych, by mogło być silne i zdrowe.
W naszym odżywianiu WAŻNA JEST JAKOŚĆ, A NIE ILOŚĆ.
Prawda ta jest niby oczywista.
Ale jak to zrobić? Ja znalazłam na to sposób.
Znalazłam ZDROWY, SZYBKI i TANI POSIŁEK.
Warto spróbować!!! :>
zdrowy posiłek każdego dnia
Rozpoczęty przez
kaszubanna
, piątek, 19 listopada 2010 - 15:33
...
...
Napisano nie, 15 maj 2011 - 21:27
Ludzie w dzisiejszych czasach zapominają o podstawach zdrowego trybu zycia. Ciągłe zaganianie i brak czasu powoduja że niemają czas na śniadanie. a teraz na rynku jest taki okres że wszędzie jest pełno świeżych warzyw: pomidory, ogórki, rzodkiewka, cebulka, szczypiorek, a nawet papryka. Np te twarożki hochlanda z grubo krojonymi warzywami - możesz wziąć wszędzie, bo mają wygodne pudełko i dobrą konsystencję. Ja sobie biore do pracy na sniadanie dokupuje tylko bułeczkę
- Joachim Kolar lubi to
Napisano śro, 27 cze 2012 - 15:08
Na szczęście ja mam pod nosem Organic Farmę Zdrowia i codziennie mogę zrobić zdrowe zakupy. Bo z jednej strony takie chociażby musli uznawane jest za powszechnie zdrowe, ale jeśli jego podstawą nie są produkty naturalne - organiczne, to ciężko tutaj mówić o prawdziwych wartościach odżywczych! Zwłaszcza, jeśli wybieramy musli z płatkami czekoladowymi, które pełni funkcję raczej deseru niż pożywnego śniadania i jest prawdziwą bombą kaloryczną. Poza tym warto czytać etykiety, bo tam często dominuje "magiczna" litera E. Myślę, że w tym wszystkim jest ogólnie większy problem, który polega na braku odpowiedniej wiedzy...I potem wychodzą takie kurioza, jak fakt, że McDonald zaczyna się lansować na zdrową żywność! Podsumowując, myślę, że już w szkole podstawowej przydałyby się lekcje z dietetyki!
- Joachim Kolar lubi to
Napisano sob, 08 sie 2015 - 15:26
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych