Skocz do zawartości

Zdjęcie

KSIASZKA KUCHARSKA DO 400 kalori - latwe dania i ciasta


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1
promyczek

promyczek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 postów
Ksenia mam nadzieje że sie nie obrazisz jak dodam parę przepisów :mrgreen:

Chiński kociołek
SKŁADNIKI: PORCJA: 250 KCAL
- 150 g piersi kurczaka
- 400 ml bulionu drobiowego z kostki
- 50 g dymki
- 50 g pieczarek
50 g kiełków sojowych
100 g kapusty pekińskiej
- 1/4 puszki pędów bambusa z puszki -
1/2 łyżeczki pokrojonego imbiru -
ząbek czosnku
- sos sojowy

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
. Mięso pokrój w drobną kostkę, posiekaj czosnek i imbir, białe części cebulki dymki pokrój w plasterki. Wszystko wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 12 minut. 2. Pieczarki pokrój na niezbyt cienkie plasterki, kapustę pekińską posiekaj dość grubo, pędy bambusa odsącz. Wszystko to razem z kiełkami dodaj do zupy i gotuj jeszcze przez 3 minuty. 3. Zupę dopraw sosem sojowym i posyp szczypiorkiem z dymki.


Dietetyczna jajecznica:
Składniki na 2 porcje
4 jajka,
4 łyżki mleka,
sól,
szczypiorek

Etapy przygotowania

1. Jaja wlać do miseczki (sprawdzić świeżość), dodać soli i lekko roztrzepać widelcem.

2. Mleko wlać na patelnie, zagotować, wlać roztrzepane jaja i szybko wymieszać z mlekiem, doprowadzić do lekkiego ścięcia jaj.

3. Podawać posypane szczypiorkiem.


:chef: :chef:
Dołączona grafika



...



...



#2
nadzwyczajna

nadzwyczajna

    Dietowa szycha

  • Members
  • 3 979 postów
Książka pisze się przez ż a nie przez sz... To po pierwsze.
A tak w ogole taka delkatna uwaga do ciebie. Przepisy są świetne, ale prosiłabym trzymać sie działów po to ułatwia sergegowanie przepisów i późniejsze odnalezienie czegoś ciekawego do zrobienia. Zdaje mi się, że w ogóle olałaś to co napisałyśmy ci z Shash
Ciasto do ciast, mięso do mies. PROSZĘ
Inaczej robi sie bałagan na forum. A ja po to jestem moderatorem by tego porządku pilnować.
Naprawdę twoje przepisy są ciekawe, więc nie uznawaj tego za atak na ciebie.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych