Sabinka, wysłałam
Anusiak, mam nadzieję, że skorzystasz, dlamnie - łasucha to chyba coś czego szukałam pół życia.
Potrawy niskokaloryczne, o niskim indeksie glikemicznym!
Rozpoczęty przez
gufinka
, środa, 04 czerwca 2008 - 15:36
...
...
#23
Napisano czw, 05 cze 2008 - 23:00
#28
Napisano pią, 06 cze 2008 - 13:07
gufinka, dzieki jak bedemiałą chwile to poczytam
#29
Napisano sob, 07 cze 2008 - 18:34
To widze że tylko ja sie nie załapałam..Gufinka spóźnialska Iskierka też chce.. Wszystkie to ja też.
http://straznik.diet...1707b92f0b0.png
Odrobina motywacji..wyrzeczeń i ambicji a efekt będzie widoczny!!Pozytywne myślenie i uśmiech przyda sie.
Odrobina motywacji..wyrzeczeń i ambicji a efekt będzie widoczny!!Pozytywne myślenie i uśmiech przyda sie.
#34
Napisano wto, 10 cze 2008 - 15:24
a ja do takiej sałatki dodaje jeszcze jajo gotowane
#35
Napisano śro, 11 cze 2008 - 11:27
Mniam, jajo zawsze dobre jest
Cukinia faszerowana szpinakiem
Składniki Przepis
4 cukinie po ok. 250 g
500 g szpinaku
4 długie plastry chudego boczku
3 ząbki czosnku
4 łyżki utartego sera
1 jajko
2 łyżki oleju
sól, biały pieprz
1/2 szklanki bulionu z kostki
3 łyżki wytrawnego białego wina
Szpinak umyć, odsączyć na sicie, drobno pokroić. Cukinie umyć, ściąć końce, przekroić wzdłuż. Łyżka wyjąć miąższ, tak by ścianki pozostały dosyć grube. Miąższ posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Miąższ cukini połączyć ze szpinakiem, wymieszać. Dodać ser, jajko, czosnek oraz olej. Masę przyprawić solą i pieprzem, starannie wyrobić. Połówki cukini napełniać farszem i składać w kształt całych warzyw. Owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami. Włożyć do szerokiego, płaskiego rondla, podlać bulionem dokładnie wymieszanym z winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 40 min.
Można sobie podarować boczek rzecz jasna
Szpinakowe naleśniki z kurczakiem:(mam nadzieję że jeszcze nie było tego przepisu:P)
Składniki:
115g mąki gryczanej
1duże jajko, otrzepane
300ml odtłuszczonego mleka
125g mrożonego szpinaku, rozmrożonego i dokładnie osączonego
2łyżeczki oleju roślinnego
Farsz:
350g chudego mięsa drobiowego
1łyżeczka łagodnego curry
1łyżeczka niskokalorycznego majonezu
2łyżki odtłuszczonego jogurtu naturalnego
Czynności:
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko i energicznie ubijać, stopniowow dodawać mleko i szpinak. Przelać do dzbanka i pozostawić na 30 min.
Farsz: Zmieszać w misce wszystkie podane wyżej składniki.
Energicznie ubić ciasto naleśnikowe i smażyć naleśniki, dodać farszu i gotowe
Cukinia faszerowana szpinakiem
Składniki Przepis
4 cukinie po ok. 250 g
500 g szpinaku
4 długie plastry chudego boczku
3 ząbki czosnku
4 łyżki utartego sera
1 jajko
2 łyżki oleju
sól, biały pieprz
1/2 szklanki bulionu z kostki
3 łyżki wytrawnego białego wina
Szpinak umyć, odsączyć na sicie, drobno pokroić. Cukinie umyć, ściąć końce, przekroić wzdłuż. Łyżka wyjąć miąższ, tak by ścianki pozostały dosyć grube. Miąższ posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Miąższ cukini połączyć ze szpinakiem, wymieszać. Dodać ser, jajko, czosnek oraz olej. Masę przyprawić solą i pieprzem, starannie wyrobić. Połówki cukini napełniać farszem i składać w kształt całych warzyw. Owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami. Włożyć do szerokiego, płaskiego rondla, podlać bulionem dokładnie wymieszanym z winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 40 min.
Można sobie podarować boczek rzecz jasna
Szpinakowe naleśniki z kurczakiem:(mam nadzieję że jeszcze nie było tego przepisu:P)
Składniki:
115g mąki gryczanej
1duże jajko, otrzepane
300ml odtłuszczonego mleka
125g mrożonego szpinaku, rozmrożonego i dokładnie osączonego
2łyżeczki oleju roślinnego
Farsz:
350g chudego mięsa drobiowego
1łyżeczka łagodnego curry
1łyżeczka niskokalorycznego majonezu
2łyżki odtłuszczonego jogurtu naturalnego
Czynności:
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko i energicznie ubijać, stopniowow dodawać mleko i szpinak. Przelać do dzbanka i pozostawić na 30 min.
Farsz: Zmieszać w misce wszystkie podane wyżej składniki.
Energicznie ubić ciasto naleśnikowe i smażyć naleśniki, dodać farszu i gotowe
#37
Napisano śro, 11 cze 2008 - 16:40
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych